ПРЕСИЯНА ХРИСТОВА НАНЕВСКА ОТ VII Г КЛАС Е УДОСТОЕНА С НАГРАДАТА СВЕТИ ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ ЗА УЧЕБНАТА 2023-2024

Пресияна е ученичка в нашето училище от първи клас.
Пети, шести и седми клас е пълна отличничка. Ползва се с авторитет сред съучениците си и винаги е избирана в ученическия състав на класа.
В седми клас се представя отлично на Общинския кръг на олимпиадите по БЕЛ, история…, биология, химия… и е допусната до Областния кръг.
Включва се в открити уроци на учителите.
Участва при откриването на новите учебни години с прекрасни изпълнения, в благотворителни училищни концерти, базари и други инициативи.
На общинско и областно равнище Пресияна участва в тържествени и благотворителни концерти.
Пресияна е дете с огромен певчески талант. От 4-годишна възраст пее и развива гласовите си възможности, като се изявява успешно на различни музикални форуми и сцени. Ето част от тях.
На 10-годишна възраст печели престижната награда Приз и диплом от раздел „С песните на Валя Балканска“ от Национален фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува“ 5-6 юни 2021 г., за глас и изпълнение, най-близки до това на космическата Валя Балканска.
На 11 години се представя отлично в Детски Пирин Фолк 2021 с песента „Що ти са очи“.
През 2023 г. е лауреат на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ – наградена за отлично представяне на републикански и международни конкурси, състезания в сферата на музикалното изкуство.