ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НЕКА ПОМНИМ: „ДУХОВНОСТТА НЕ ПАДА ТАМ, ДЕТО ЗНАНИЕТО ЖИВЕЙ”!

Скъпи ученици и учители,

Уважаеми родители!

Днес е 24 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий, светлият празник на славянската писменост и култура. Най-вълнуващият ден за българското училище, в който по традиция се прекланяме пред величието и силата на духовността. “Върви народе възродени…” – думите, които всеки българин знае от мига, в който е прекрачил училищния праг за първи път, звучат през целия му живот и му вдъхват стремеж към знания и творчество.

Скъпи колеги,

на Вас на днешния ден Ви пожелавам много здраве, професионална дързост и търпение, за да продължите делото на Светите братя Кирил и Методий. Нека с креативност, последователност и оптимизъм да творим и вдъхновяваме нашите възпитаници, да преодоляваме заедно трудностите и да получим заслуженото удовлетворение от добре свършената работа! Нека любовта на нашите ученици бъде най-ценният дар за труда ни!

Скъпи ученици,

пожелавам Ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знанията в училище. Нека да не угасва искрата за наука, запалена от Светите равноапостоли, от народните будители и просветители на нацията ни, защото вие сте нашето бъдеще за утрешния ден!

Скъпи абитуриенти,

Искам да Ви пожелая да превърнете мечтите си в кауза и да я следвате търпеливо и неотклонно, кауза, която да е важна и значима за Вас самите, кауза, за която да горите!

Бъдете мотивирани, бъдете амбициозни, преследвайте мечтите си, не преставайте да вярвате! Сигурна съм, че раздялата с Вас не е окончателна и въпреки че Вашето завършване на средно образование е необичайно и единствено по рода си в историята на българското образование, се надявам да запазите хубавите спомени и да не забравяте, че винаги сте добре дошли в училище. Вървете с гордо вдигната глава и пазете традициите на СУ „Свети Патриарх Евтимий”.

В условията на епидемична обстановка се лишихме от възможността да провеждаме учебна и извънкласна дейност в училище. Но въпреки дистанцията и обучението от разстояние ние направихме голям скок в образователната система и вложихме цялата си енергия за справяне с трудностите и недопускане прекъсване на усвояването на нови знания, усъвършенствахме заедно дигиталните си умения, работихме по множество проекти. Нашето училище стартира с онлайн обучението от първия ден, в който беше въведено извънредното положение в Република България заради епидемията от COVID-19. Благодарение на прозорливостта и вперили взор в бъдещето, ние стартирахме с работа в платформата на Microsoft Office 365 Education още през 2016 година. Нашето училище се гордее с високи постижения, защото създаването на интерактивна образователна среда и интерактивно обучение, развиващо ключови компетентности на XXI век сме приели за наша мисия и следваме неотклонно пътя на модернизация, дигитализация и моделиране на създатели и творци.

Скъпи родители, искаме да изкажем нашата благодарност, за това, че сте неотклонно до нас. Вашето мнение е важно за нас и ние Ви благодарим за обратната връзка, която ни дадохте в този труден за всички ни момент. Вие влязохте в нашите виртуални класни стаи и станахте свидетели на нашето обучение по необичаен начин, но Вашата оценка, както и препоръките и предложенията, които получихме, са безценни за нас. С гордост мога да публикувам обобщените резултати от Вашата оценка за работата ни по време на обучението от разстояние:

На всички ни обаче ни липсват социалните контакти и с нетърпение очакваме отново да прекрачим училищния праг.

На този ден ние представяме част от труда на Вашите деца, които сътвориха чудеса, работейки по проекти, съвместно със своите учители и с Вашата подкрепа.

ученическо творчество и проекти

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НЕКА ПОМНИМ: „ДУХОВНОСТТА НЕ ПАДА ТАМ, ДЕТО ЗНАНИЕТО ЖИВЕЙ”!
Валентина Стоенчева Директор на СУ „Свети Патриарх Евтимий“ – гр. Пловдив