Учениците от XIб клас и Ученическият съвет от СУ „Св. Патриарх Евтимий” организират благотворителен концерт за малката Дария

Накратко ще разкажем историята на Дария.
Родена е преждевременно в 38 г. с., като в болницата преминава всички тестове без проблеми. Не след дълго се налага да посети лекар и се чува шум от сърцето ѝ. При посещението при кардиолог ѝ е поставена диагнозата Тетралогия на Фало.

Тетралогия на Фало е комплекс от 4 сърдечни дефекта. В резултат на това се нарушава притокът на кръв, обогатена с кислород, до всички органи на тялото. Дария се нуждае от операция. До последно тя е държала стойности от 95% до 100% кислород в кръвта.

екарите препоръчват на семейството операцията да се извърши, когато Дария е на възраст между 6 и 12 месеца. В началото на април (вече 8 месеца) Дария припада два пъти за четири дни и се налага спешна операция. Операцията е направена успешно в Турция (сумата е заплатена). За жалост се установява, че Дария има кръвоизлив в мозъка придружен с оток, който е нанесъл щети на мозъка.
Предстоят прегледи, скенери, изследвания и дълга рехабилитация, които са непосилни за семейството без нашата помощ.
Посетете ни на 22 май от 14:00 часа в сградата на начален етап на СУ „Свети Патриарх Евтимий“ – гр. Пловдив, ул. „Иван Вазов“ №35.
Билетите за концерта са на стойност 5 лева, като ще има и допълнителни кутии за дарения. Очакваме ви! Нека заедно бъдем по-добри!