СОК „Камчия“ стана част от обучението на иновативно училище от Пловдив – 2017/2018 година

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посрещна ученици от иновативното училище „Св. Патриарх Евтимий“ в Пловдив, които проведоха своята първа лятна учебна експедиция в комплекса. В рамките на образователната програма в „Камчия“ петокласниците излязоха извън кабинетите на детския лагер „Радуга“ и реализираха проекти, основани на реални житейски ситуации, но също и на математика, информационни технологии, история и цивилизация, човекът и природата и английски език. Децата имаха за цел на място да подготвят и представят проекти на тема „Моята експедиция – Камчия“. Тази година иновативният клас работи по темата „С уважение към природата“.

Избрахме ,,Камчия“, тъй като целите на експедицията напълно съвпадат с концепцията на комплекса – хармоничното единство между Човека, Земята и Космоса, разказаха преподавателите Светлана Талева, Веселина Чапанова, Росица Минева.

С огромен интерес децата се срещнаха с българския космонавт-изследовател Красимир Стоянов. „Още от Пловдив с нетърпение чаках посещението в Авиокосмическия център. В Планетариума е интересно и образователно“, сподели в своята презентация петокласникът Данаил Радев.

В учебната кухня учениците се научиха как се прави баница, като говориха за здравословния начин на живот, за бита и традициите на българите. На сцените на „Камчия“ показаха презентаторските си умения, като бързо намериха приятели от други училища и държави.

Учениците от пловдивското училище учат в „Клас без хартия“, в който традиционните учебници са заменени с електронни ресурси, използва се електронна  платформа, в която децата пишат домашни и решават тестове онлайн. Основната цел на иновацията е чрез екипната работа на учители и ученици, да се повиши мотивацията за учене чрез развиване на умения, да се създаде позитивна учебна среда и щастливи деца.

Ето какво споделиха част от гостите от иновативния клас в своите камчийски проекти:

Елиа Солакова„Всеки ден след учебни занятия ходихме в „Работилници на щастието“, където можехме да свирим на китара, да играем народни танци или да рисуваме интересни картини. В тези кръжоци изработихме и костюмите с които се представихме в конкурса за рециклирани материали“.

Виктор Гочев: „Много ми хареса беседата в Славянския център. Това е едно страхотно място, където научихме много за живота на славяните и величието на българите в миналото.“

Дарил Трайков: „В лагер „Черноморски“ се включихме в театрален етюд “Дядо ряпа вади“. Атанас беше ряпата, аз бях дядото, а г-н Янчев получи ролята на мишката. Много се забавлявахме и това беше най-хубавият ден.“

Стиляна Иванова: „На мен в „Радуга“ много ми хареса. Има хубави зали, различни развлечения и море“

Лъчезар:  „Едно невероятно преживяване с чудесни забележителности и страхотни приятели. Това за мен е СОК „Камчия“!