ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Скъпи ученици, учители, Уважаеми родители!
Днес е 24 май – най-вълнуващият ден за всички българи, ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Той е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и духовността.

“Върви народе възродени…” – думите, които всеки българин знае от мига, в който е прекрачил училищния праг за първи път, звучат през целия му живот и му вдъхват стремеж към знания и творчество.
Днес, всички се обединяваме с езика и писмеността, вярата в духовността и силата на знанието. 24 май е празник, който ни и сближава. Кара ни да осъзнаваме, че всъщност сме едно цяло – родители – деца – учители – една общност, в която никой не би могъл да съществува без другия.
СКЪПИ УЧЕНИЦИ!
Пожелавам Ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знанията в училище. Нека да не угасва искрата за наука, запалена от Светите равноапостоли, от народните будители и просветители на нацията ни, защото вие сте нашето бъдеще за утрешния ден!
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
благодаря за разбирането и за това, че сте съпричастни към проблемите на образованието и на нашето училище!
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ!
В празничния ден с уважение и признателност се обръщам към всички Вас, които с безкористна любов, търпение и упоритост откривате обширните хоризонти на познанието и духовността. В деня на българските букви приемете най-искрени пожелания за здраве, високо професионално израстване, успехи и много сила, за да продължите да предавате на бъдните поколения българското четмо и писмо, вяра и надежда в силата на духовността и българщината!
Достойно и с чест да продължим великата мисия и призвание – развитието на родното слово и свяст, за да пребъдва българското през вековете!
Нека светите равноапостоли – братята Кирил и Методий – осветляват пътя ни и ни помагат в трудния делник!
Валентина Стоенчева
Директор на СУ „Свети Патриарх Евтимий“ – Пловдив