„Магията на водата“

„Магията на водата“ бе темата, по която се изявиха за втори път пред публика учениците от иновативната паралелка. Те смаяха гостите със знания и умения от различни области – човекът и природата, история и география, математика и информационни технологии, български и английски език, изобразително изкуство и технологии, музика и физическо възпитание.
На 27.03.2018 г. на открит урок в Пловдивския университет петокласниците разказаха детайлно за ролята на водата в живота на хората, като представиха любопитни факти от древността до наши дни. Децата демонстрираха филтриране на вода, замърсяване на живителната течност от гориво, унищожаване на подпочвените води с препарати, очистване на оцветена вода с активен въглен, и получиха сладка вода от солен разтвор.
Отлично подготвени, учениците показаха познанията си за водата през различни аспекти на науката и изкуството. Те свириха на стъклофон, сътворен от самите тях. Разказаха и за магията на водата в българските ритуали от миналото, а момичетата, облечени в народни носии, викаха дъждовните облаци с обичая „Пеперуда”.
Петокласниците представиха свои произведения, изпълнени с три различни техники за рисуване с вода.
Прекрасният урок завърши с право хоро.