Коледа по нашия начин

Коледа е един от най- хубавите християнски празници. Време за получаване на подаръци, но и време за даване. Даване на време, на внимание, на обич, на топлина, на доброта. Ръководейки се от тази идея, учениците от иновативната паралелка Vд клас в нашето училище, се включиха в инициатива на ОМГ „Акад. Кирил Попов“. На организирания Коледен благотворителен базар нашите деца дариха изработени от тях предмети и закупиха други. Но най- вече дариха топлина за един малък голям герой – Живко, и неговото семейство.

Друг клас, изразил желание да помогне на Живко, е VIа. Сумата от саморъчно изработените и продадени картички е в полза на благородната кауза.

Tрогната от историята и положението на момчето, Соня Симова от Vд клас съчинява стихотворение лично за него. Тя ще го подари на детето в събота пред общината.

Тук сме

/на Живко/

Аз мога, аз искам, аз правя.

Подай ми ти твойта ръка.

Не бой се, а гледай направо,

ти можеш, ти искаш това.

Ний много сме силни, задружни

и вярваме твърдо в добрите дела.

Приятелю, чуй ме, не страдай

насреща сме с теб към целта!

Соня Симова

Соня Симова: Много се зарадвахме, когато разбрахме, че и ученици от Vг клас, с класен ръководител Николай Даскалов, също са подкрепили кауза за подпомагане на дете- Никол. Призоваваме всички, които имат добри сърца, да се включат в благотворителни инициативи. Да бъдем добри! Да бъдем ЧОВЕЧНИ!