За осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“).
Тази година 20 септември е определен за Ден без загинали на пътя, като целта е да се организират събития, с които да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни. Запазвайки традицията от началото на кампанията през 2016 г., Дните на безопасността на пътя за Република България – 2023 г., се провеждат под патронажа на министъра на вътрешните работи. Национален координатор на инициативата е Главна дирекция „Национална полиция“. За поредна година нашето училище се включва в тази кампания. С голям интерес и желание учениците от среден курс представиха и обсъдиха презентация, популяризираща призивите на
Нека бъдем отговорни и да разпространяваме идеята за нула жертви на пътя поне за един ден като напълно изпълнима и зависеща от самите нас!
ВИКБДП