През изминалите години в училището са се обучавали хиляди млади хора, сред които много политици, актьори, спортисти, професори, архитекти, инженери, бизнесмени. Не е възможно да бъдат изброени всички, но с основателна гордост отбелязваме, че в училището е учил един от прзидентите на република България – Петър Стоянов.
Всеизвестни са имената на Цветана Манева и Радко Дишлиев – актьори, Димитър Киров и Йоан Левиев – художници, Пенка Коева – оперна певица, проф. Атанас Джурджев – дългогодишен ректор на Медицинска академия – Пловдив, проф. Огнян Сапарев – ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“, Росен Димов – бивш апелативен прокурор, Мария Атанасова – първата жена летец в гражданската авиация, спортистите Пандо Пандов и Силвия Германова – баскетбол, Лиляна ТомоваМонка БобчеваИванка Кошничарска и Софка Попова – лека атлетика, Георги Попов – футбол, Георги Чомаков – сабя, и много други.

На родното училище с признателност и благодарност!

Цветана Манева

Актриса

Радко Дишлиев

Актьор /1951-2009/

Димитър Киров

Художник /1935-2008/

проф. Огнян Сапарев

В това училище на взискателна творческа атмосфера и високо образовани учители получих солидна основа в науката. Това ми даде възможност по-късно да завърша с отличие Музикалната академия в София и да постигна впоследствие високи творчески постижения в музикалното изкуство.

Пенка Коева

оперна певица

Юбилеят на гимназия „Св. Патриарх Евтимий“ ми връща спомените от „доброто старо време“, с които впрочем не съм се разделял. За всички нас това е най-доброто време – времето на младостта. Училищният двор… директорът Пенчев… умишлено смачканите от нас ученически фуражки (като бунт срещу униформеността на обществото)… разбира се – и Бийтълс, изписан навсякъде, където можеше да се пише – от черната училищна дъска до бялата найлонова риза. Страшно приятно ми е да си спомням всичко това.

Скъпи мои съученици,
Учители мои,
Благодаря ви, че сте част от моите най-скъпи спомени!

Петър Стоянов

президент на Република България от 1997 до 2002 г.

Щастлив съм, че животът ми даде шанса да уча 11 години само в това училище, което сега с гордост наричам моето училище. Това, което съм и като човек, и като гражданин, дължа в голяма степен на моите учители и средата от съученици, в която израснах.

Росен Димов

бивш апелативен прокурор

Лиляна Томова – европейска шампионка на 800 м. гладко бягане на първенството в Рим през 1974 г., както и носител на сребърен медал на 1500 метра на същото първенство.

През 2011 година е удостоена със специалната награда от Европейската атлетика за „Дългогодишен принос в развитието на леката атлетика в Европа“.

Лиляна Томова

европейска шампионка на 800 м. гладко бягане